MOTOCICLIȘTII EXISTĂ ÎN TRAFIC!

 

         Astăzi, 26 martie, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au participat la Campania de conștientizare a accidentelor de circulație„B-SAFE!”, sub formă de marş, iniţiată de B-Zones și comunitatea moto din Buzău, activitate preventivă ce are ca scop reducerea riscului rutier în rândul motocicliştilor şi mopediştilor, prin responsabilizarea și conştientizarea lor asupra necesităţii cunoaşterii şi respectării cu stricteţe a regulilor de circulaţie. 

   Totodată, atenția polițiștilor s-a îndreptat și către conducătorii auto, pe care i-au atenționat că, odată cu venirea primăverii, motocicliștii reîncep a circula pe drumurile publice, aspect care implică o atenție sporită în trafic, mai ales după un sezon rece în care atenția șoferilor s-a dezobișnuit să mai întâlnească în trafic participanți din această categorie. Chiar dacă vehiculele conduse de motocicliști sunt de dimensiuni mai reduse comparativ cu autoturismele șoferilor, aceștia trebuie să le respecte prioritatea de trecere atunci când au acest drept. În situația în care observă un motociclist ce se expune unei situație de risc printr-o manevră imprudenta, polițiștii i-au sfătuit pe șoferi să încerce să-i protejeze abordând o conduită defensivă. 

La activitate au participat echipaje de poliţie rutieră cu autospecialele din dotare (autoturisme și motociclete, deopotrivă).

Inspectoratului de Poliție Județean Buzău recomandă motocicliștilor:

 

Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încearcați întotdeauna să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria!

Anticipați intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază gresit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazați numai pe buna lor reacţie!

Feriți-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!

Asigurați-vă în oglizi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră!

Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente!

Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!

Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitați să cumpărați o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale!

Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare!

Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot rani ochii sau faţa. Cea mai bună protectie este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă!

Fiţi vizibil – purtati haine strălucitoare, reflectorizante. Adaugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!

 

Recomandări pentru șoferi:

Asigurați-vă temeinic înainte de a opri, de a vira sau de a schimba banda. Şi în niciun caz nu întoarce pe linia continuă!

Păstrați banda în viraje!

Asigurați-vă înainte de a deschide portiera – lucru valabil şi pentru cei care vă însoţesc!

 

 

Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, vă dorește drum bun!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s